Illakko, auringonhattu, röyhytatar ym. kukkia

Sade on kovin piiskannut kasveja, nämä kuvat ovat otettu ennen sateita.

Siemenestä kasvattamani tiikerililjat ovat avanneet myös kukkiaan ja kauniita ovat.

Auringonhattu on tänä vuonna jäänyt vähemmälle kuvaamiselle, hyvin on myös kasvanut ja tehnyt taas lisää kukkia verrattuna viime kesään.

Illakko, uusimpia kukkiani kasvaa myös hienosti viime keväänä tehdyssä kukkapenkissä.

Kukat ovat kallellaan kun varret ovat hentoja kukkien painolle, olen hiukan tukenut etteivät ihan maahan asti kaadu.  Minulla on myös toinen illakon alku ruukussa, ehkä vien sen mökille kasvamaan.

Helminukkajäkkärä kasvaa ja voi hyvin, kova on leviämään.

Kauniita ovat nämäkin pienet kukat, sade vaan tummentaa ennenaikaisesti kukkia.

Iloisen värisiä syysleimun kukkia pilkistää valkoisten leimujen ja tiikerililjan välistä. Tämäkin on siirron kohteena kun jää valkoisen leimun jalkoihin enkä haluaisi tämän häviävän. Voi kun olisikin paikkoja mihin kukkapenkkejä voisi tehdä ja kukkia niihin siirtää.

Röyhytatar on vaikea kuvattava, jatkaa kasvuaan talomme vieressä, tällainen on lapsuuteni muistoissa ja kai tästä on alku otettava ja vietävä mökille.

Nämä ovat tutun näköisiä, mutta taas on nimi hukassa, alku on ostettu viime keväänä kasvikirppikseltä.

Uuteen penkkiin istutetut kasvit kasvavat kovin ja olen tainnut liian tiuhaan istuttaa, edessä on ehkä joidenkin siirtäminen muualle, se onkin sitten taas pulma, mihin.

Olen tässä kuunnellut kuinka ihmiset ovat poimineet pensaistaan marjoja, herukoita ollut pensaat väärällään. Eilenkin pojan kummitäti kertoi kuinka hyvin marjoja on hänen isänsä pensaissa, heillekin riittää poimittavaa.  Tein viime viikolla päätöksen että meidän mökille istutetaan taas marjapensaita, niitä siellä aikoinaan ollutkin, mutta isäni ne poisti kun alkoivat pensaat olla vanhoja eivätkä satoa enää hyvin tuottaneet.

Hyvää tiistaita toivotan.

9 thoughts on “Illakko, auringonhattu, röyhytatar ym. kukkia

 1. Röyhytatar on kestosuosikki minulla:) Sain pienen alun pari vuotta sitten ja nyt sitä on vaalittu huolella:) Sitä oli hankala metsästää mistään puutarhoilta, onneksi tutulla oli mistä antaa.
  Tuoksu on kerrassaan mahtava ja tuo mieleen lapsuuden maalla:)
  Mukavaa keskiviikkoa!

 2. Tia sanoo:

  Saril; röyhytatar tuo minullekin lapsuuden mieleen ja aivan sattumalta sain alun muutama vuos sitten, nyt on kasvanut aika isoksi pensaaksi joten voin varmaan ensi vuonna siitä lohkaista pienen alun mökille missä sellainen kasvoi aiemmin. Minusta tällaiset löydöt ovat aarteita.

 3. Oi, ihania. Röyhytatarko tuon yhden nimi sitten onkin…. meillä oli semmoinen suuri pensas kunolin lapsi. Nyt sitä ei ole enää ikivuosiin ollut, en tiedä onko se hävinnyt omia aikojaan vain onko sen äiti joskus tahallaan hävittänyt. Olin tänään eräällä mökillä visiitillä ja siellä oli ihania auringonhattuja – tietty napsin niistä muutamia kuvia, en vielä ole siirtänyt koneelle.

 4. Kyllä sulla on siellä paljon kauniita kukkia kukkimassa!
  Toi röyhytar oli mullekkin tuttu, kasvaa meillä tossa kotitien vieressä, tulee aina tosi isoksi , pitää aina leikata oksia poiskin, kun tulevat ihan tielle asti. Alun olen saanut kotoani, isän kasvattamana.
  Hyvää torstaita sullekkin!

 5. Tia sanoo:

  -Maiju-; sehän se, jännä nimi taas ja vanhaa lajia on. Auringonhatut ovat komeimmillaan tällä hetkellä.
  Hannele; jotain pientä kuvattavaa😉
  Harakka; onneksi ei helle ja aurinko vienyt kukkiani. Monelle varmaankin tuttu pensas, pidän siitä paljon, kasvaa ajan myötä isoksi kuten teillä.

 6. Anu sanoo:

  On on, taas on paljon kukkakuvia ihailtavana täällä.
  Minulla oli aikoinaan pihassa röyhytatar. Se oli iso – siis tooooodella ISO. En oikein tiennyt pitikö sitä kutsua kukaksi vaiko pensaaksi. Muutama vieras ihmetteli miksi pidän sellaista. Pitivät sitä vähäpätöisenä kasvina – suorastaan rikkaruohona. Olin ymmällä!
  Tuo helminukkajäkkärän nimi hymyilyttää aina vaan.:)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s